2010. április 10., szombat

Nekem a főzés


Imádom az ízeket, színeket, illatokat, nekem a főzés alkotás és odaadás. Kikapcsolódás. Keresgélek, kalandozok, gyűjtöm a benyomásokat és egyszer csak születik belőlük valami. Kísérletezgetek. A tiszta és jó minőségű alapanyagokat keresem. Nem titok, hogy igencsak elfogult vagyok az olasz konyhával például, de a keresem a spanyol, a mexikói, az indiai és a marokkói, közelkeleti ízeket, fűszereket.
Nagy-nagy élvezettel olvasom hétköznapi emberkék gasztroblogját, köszönöm az inspiráló történeteket. Egy ideje már kacérkodom az ötlettel, de most ennek okán is felbuzdulva nekilátok, hogy itt is lejegyezzem az élményeimet. Mert szívesen megosztom azokat - így is, úgy is folyton azt teszem.
Hát, tessék, itt vannak, vegyétek, vigyétek, gondoljátok tovább az ételeket. Nem ígérem, hogy rendszeresen írok, vagy hogy bonyolult, divatos receptekkel rukkolok elő, de mindegyik bevált vagy kipróbált íz lesz. Persze van, ki ösztönözzön, mi több, lelkesítsen. Ez a születő blog egyben ajándék is az én legodaadóbb rajongómnak.
Ha valamely recept kísértetiesen hasonlítana máséra, az azért fordulhat elő, mert sok-sok receptet olvasok, raktározok el magamnak, de aztán mire eljutok a megvalósításig, már a homályba vész az eredet, sokszor összegondolok több - hasonló - receptet, illetve folyton variálok...Fotókkal igyekszem majd bemutatni az "műveket", bár a virágok és a macskám jobb modellek szerintem :). Tessék, egy újabb kihívás az alkotásra: ételeket fotózni.
És nagyon fogok örülni, ha beszélgettek is majd velem.
Így hát szeretettel üdvözöllek benneteket!

2 megjegyzés:

  1. Szívből örülök, hogy belevágsz, sok szép színt, illatot és kalandot kívánok neked! :) Csoda lesz, meglátod! :) Hajrá, és mindig jövök majd egy-egy falatka "kóstolóra"! Esetleg majd "képzelődöm" hozzá valami bort is. :)
    Puszi
    Zita

    VálaszTörlés
  2. Köszi, Zita! Én is szívesen olvasom a boros írásaid.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...