2012. április 9., hétfő

Gégepukkasztó ecetes torma házilag

"Az alkohol a GALAXIS Útikalauzban is szerepel. Megtudjuk belőle, hogy a legjobb létező ital a Pángalaktikus Gégepukkasztó. Megtudjuk belőle, hogy a Pángalaktikus Gégepukkasztó hatása olyan, mint amikor szétverik az ember agyát egy lédús citromszelettel, melyet vaskos aranytéglára erősítettek.
A GALAXIS Útikalauz arról is tájékoztat, hogy mely bolygókon mixelik a legjobb Pángalaktikus Gégepukkasztót, várhatólag mennyit kell fizetni érte, és miféle jótékony szervezetek segíthetnek az utólagos rehabilitációban." 



Pan-Galactic Gargle Blaster, azaz a
Pángalaktikus Gégepukkasztó

Nem terveztem, ám most mégis leírom: otthon is lehet ecetes tormát készíteni. Mert meglep, hogy ez milyen sokakat meglep és örülnék, ha minél többen konstatálnák ezt az egyszerű tényt.
Namármost, ennek a lényege nem abban rejlik, hogy milyen jól kijön az ember, ha nem a bolti tormát teszi az asztalra, sem abban, hogy milyen "zöld", ha maga ássa ki a gyökeret, hanem abban az elképesztően orrfacsaró élményben, amiben az ember lánya részesül már a tormagyökér megtisztításánál. Ami aztán folytatódik a reszelésnél és nem utolsósorban az asztalnál. És újra és újra át akarja élni, hogy a torma felkúszik az orrán egészen az feje búbjáig, brrrr.... isteni. Mint amikor először lemerészkedik azon a kanyargós vagy a kamikaze óriáscsúszdán, aztán nem tudja abbahagyni. Halmozni az élvezeteket jóóóó.

Én persze a nagymamámtól tanultam, aki odahaza a nagy kertből élt. A kertünkben mi is örököltünk tormát, aminek nagy részét már kiástuk és megettük, de egy szép tő még mindig ott virít az eper között. Épp oda nőtt. Hát, remélem, nem veszik ki soha, mert állítólag nem egyszerű telepíteni.
Az elkészítés pofon egyszerű, de szívesen lejegyzem:

Hozzávalók:
tormagyökér
ecet vagy frissen facsart citromlé
cukor, nádcukor, édesítőszer vagy amit szeretnél
víz
1 szemüveg
1 kisebb csomag papírzsepi
esetleg egy váltótárs
jól záródó üveg
 
1) Végy egy szép tormát és sikáld le, tisztítsd meg.
2) Most jön a szemüveg, lehetőleg minél nagyobb. Tedd fel és vonulj ki a szabadba lehetőség szerint vagy legalább csinálj huzatot. Indulhat a reszelés. Hajrá, reszelj csak, amíg a végére nem érsz, már ha látsz a könnyeidtől. Egy váltótárs is nagyon jól jön ilyenkor, amíg kikönnyezted magad.
3) Készíts ecetből, cukorból és vízből a kedved szerint öntetet. Annyi kell csak, ami épp ellepi a reszelt tormát.
4) Kanalazd jól záródó üvegekbe. Azonnal fogyasztható. A húsvéti asztalnál ne hagyd nyitva az üveget, hogy az illatanyagok bent maradjanak minél tovább. Idővel, pár hét elteltével veszít az erejéből.

Nem csak sonkával finom, a tormás sajtkrémet is nagyon szeretem. Ebből persze készíthetsz sonkatekercseket. Már csak hab a tortán, hogy a tormának csodás élettani hatásai vannak.
Készíts magadnak te is egy igazi gégepukkasztó reszelt tormát, ha még nem volt hozzá szerencséd. Kalibráld be, hogy mekkora adagot kell egyszerre egy falathoz megenned és kapjál be csak egy egész picivel többet. Rehabilitáció a legtöbb esetben nem szükséges. ;) Legjobb mulatság társaságban fogyasztani látva mások grimaszait is.
Kellemes prüszkölést, könnyfakasztó, orrfacsaró élményeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...